Črnjanska kuhinja premore vrsto jedi, ki so drugod že izginile z jedilnikov; njihova priprava namreč zahteva precej znanja, skrbi in časa. Tako vam gospodinje še zmeraj znajo pripraviti klocave nudlne, štrukle, ožejene žgance, mavželne, mežerle, tovste grumpe, bulo, kruhov hren ... Posebnost je tudi kruh, črni ali rženi. Pripravljen v krušni peči, po starem, nenapisanem receptu, je še po nekaj dneh nespremenjen in enako okusen kot prvi dan.
Koroška slovi po odličnem moštu, tradicionalni pijači, pridobljeni z alkoholnim vretjem soka iz starih sort jabolk. Njena glavna odlika je uporaba neškropljenega sadja in naravni postopek vretja. Za prav dobrodošlico pa vam bo gospodar ponudil domače žganje - nemalokrat najbolj cenjen in dragocen "črničov šnops" (borovničevo žganje) ali "trpinovc" (žganje iz jabolk ali hrušk).
Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava
Spletna stran za nemoteno delovanje uporablja piškotke
Spletna stran za delovanje uporablja samo nujno potrebne piškotke, za katere ne potrebujemo vaše privolitve. Brez namestitve teh piškotkov, vam nemotenega dostopa do spletne strani ne moremo omogočiti.
Za več informacij si preberite Politika piškotkov.